Urban Gymnastics

Turnen, springturnen, freerunning en klimmen

Gebruik jij thuis de bank als trampoline, zie je in elk stoeprandje of paaltje een uitdaging, grijp je elke kans aan om ergens aan te gaan hangen, klimmen of steunen of wil je daarmee handiger worden. Kom dan meedoen tijdens de DOS Naaldwijk urban gymnastics lessen op de vrijdagmiddag!

Met een leuke groep jongens (en meiden) leer je tijdens de lessen de basis van 4 disciplines: turnen heren, springturnen, freerunning en klimmen en heb je de mogelijkheid je hierin verder te ontwikkelen en te ontdekken welke discipline(s) bij jou past of passen.

Ben je benieuwd geraakt hoe zo’n les gaat en wil je dit een keer ervaren. Kom dan 2 gratis proeflessen volgen! Meld je aan en stuur een mail naar krijndosnaaldwijk@gmail.com

Klik hier om het lesrooster te bekijken.

Turnen Heren

Bij turnen leren de kinderen op jonge leeftijd een goede basis die wanneer ze ouder worden uitbouwen naar steeds moeilijkere elementen op de verschillende toestellen: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. In het turnen is er ook de mogelijkheid door te stromen naar de selectie groep wanneer je hiervoor in aanmerking komt.

Springturnen

In het springturnen leren de kinderen springen op een variatie aan springonderdelen: van de minitrampoline tot een trampolinebaan en uiteraard de grote trampoline. We zullen toewerken naar vette sprongen en iedereen zal ervaren hoe het is om een salto te maken!

Freerunning

Freerunning zien we als de urban variant van het turnen. Tijdens freerunning komen de kinderen voor verschillende uitdagingen te staan. Ze leren hoe ze moeten vallen, verschillende Flips en tricks en leren zo efficiënt mogelijk te bewegen over de obstakels.

Klimmen

Bij het klimmen worden alle mogelijkheden in de zaal benut om van A naar B te komen zonder de grond te raken, omdat de mogelijkheden niet eindeloos zijn in de zaal wordt er regelmatig een uitstapje gemaakt naar een boulder of klimhal.

Wedstrijden en activiteiten

Je kan uiteindelijk ook deelnemen aan wedstrijden en activiteiten.
Op de vrijdagmiddag zal er 3 keer per jaar een onderlinge wedstrijd op de training zijn waarin alle 4 de disciplines voorkomen. Verder zijn er verschillende activiteiten en wedstrijden wat betreft turnen en springen.

Heeft u interesse?

Stuur een mailtje naar info@dosnaaldwijk.nl voor het aanvragen van een gratis proefles en vermeld hierbij de leeftijd van uw kind, in welke groep hij/zij op school zit en de discipline waarin u geïnteresseerd bent.