Turnen

bij DOS Naaldwijk!

Turnen kun je eigenlijk onder verdelen in twee soorten namelijk Gymnastiek en Turnen. Bij DOS kun je beide sporten beoefenen.

Klik hier om het lesrooster te bekijken.

Gymnastiek

Gymnastiek is er voor alle jongens en meisjes vanaf 4 jaar. Er wordt hier de basis geleerd van alle basis vormen van bewegen. Hieronder verstaan we balanceren – springen – rollen - draaien en nog veel meer bewegingsvormen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse toestellen.

Kleuter gym

De kleutergym is speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar die gezellig in de groep willen gymmen. Een overgang tussen de ouder en kind gym en het echte toestel turnen. Jongens en meisjes gymmen hier nog samen.

Ouder en Kind gym van 2 tot 4 jaar

Voor de jongste kinderen tot 4 jaar is er ook de mogelijkheid mee te doen aan de Ouder en Kind gym lessen. Hierbij gaat de ouder met het kind samen gymmen. Deze lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. In deze lessen wordt begonnen met liedjes in de kring. Hierna is de mogelijkheid om vrij op, over en om de toestellen te bewegen.

Jongens gym

Jongens gym is er ook bij DOS. Hier wordt gewerkt op de stoere jongenstoestellen als Rek, brug, ringen, mat, springen en zelfs beginnende voltige.

Meisjes gym

De meisjes gym is vanaf groep 3. Hier leren ze de basis elementen aan op de toestellen balk, brug, mat , ringen en springen. Zie het rooster voor de diverse leeftijdsgroepen waarin wordt lesgegeven.

Wedstrijden / Uitvoering vanaf ongeveer 9 jaar

Twee tot drie keer per jaar is er vanaf ongeveer 9 jaar de gelegenheid om mee te doen aan wedstrijden in de omgeving. Om het jaar is er een uitvoering en regelmatig houden we onderlinge wedstrijden. Verder worden er door het jeugdbestuur diverse activiteiten georganiseerd zoals spelletjes middagen, pietenfeest, disco en mini kamp.

Turnen

Bij Turnen wordt het accent meer gelegd op het halen van moeilijkere onderdelen en gericht op wedstrijden en het nastreven van een hoog niveau. De lessen hiervoor zijn twee keer per week en voor kinderen vanaf groep 4. Vanuit de gewone groepen worden de kinderen geselecteerd om naar deze lessen te komen. Voor deze groepen zijn er ongeveer 5 keer per jaar wedstrijden. Hiernaast kunnen deze groepen ook meedoen aan de activiteiten georganiseerd door het Jeugdbestuur.

Extra Turnen

Tevens is er ook Extra Turnen. Deze kinderen gymmen al 1x per week bij een recreatie groep en turnen 1x extra bij de leiding van de Keurgroepen. Een stimulans voor deze kinderen om net iets meer te leren. Eventueel stromen hier kinderen van door naar de keur groepen.

KNGU

Meer informatie over turnen is ook te vinden bij de KNGU dit is de Nederlandse Turn Bond.

Heeft u interesse?

Stuur een mailtje naar info@dosnaaldwijk.nl voor het aanvragen van een gratis proefles en vermeld hierbij de leeftijd van uw kind, in welke groep hij/zij op school zit en de discipline waarin u geïnteresseerd bent.