Acro Gym

bij DOS Naaldwijk!

Acrogym is een discipline die bij DOS sinds 1992 wordt beoefend. De laatste jaren is de groep enorm gegroeid. Er wordt nu les gegeven in 6 groepen.

Acrogym is een sport met twee- en drietallen. Het is hierbij de bedoeling dat de ene partner groter is dan de andere. Mogelijke combinaties zijn: Twee meisjes - Twee jongens - Mix paar - Dames drietal - Heren drietal - Mix drietal - Dames viertal - Heren viertal - Mix viertal. Samen maak je balanselementen zoals een vliegtuigje op elkaar of staan op elkaars schouders. Ook het omhoog werpen van je partner hoort hierbij.

Tijdens de les worden diverse elementen beoefend. Van dit alles wordt een oefening gemaakt op muziek. Tussen de elementen door komen diverse (dans) pasjes en individuele elementen.

De instroom van deze discipline is enkel mogelijk aan de start van het seizoen. Aan het eind van het seizoen houden we jaarlijks open trainingen waar iedereen vanaf 6 jaar welkom is. Momenteel zitten alle lessen vol, dus is instroom gedurende het seizoen niet mogelijk.

Klik hier om het lesrooster te bekijken.

Bij DOS doet de acrogroep mee aan twee soorten activiteiten:

Demonstraties

Met de groep een oefening aanleren en uitvoeren op muziek met diverse elementen hierin verwerkt. Voorbeelden hiervan zijn : De uitvoering, Dans demo in de Naald, Your Stage, Podium Westland enz.

Wedstrijden

Met wedstrijden maak je met je partner een oefening (tweetal, drietal of viertal) op instrumentale muziek. Deze oefening moet aan diverse eisen voldoen. Deze zijn afhankelijk van het niveau. Regelmatig zijn er ook onderlinge wedstrijden binnen de club.

Instroom

Helaas is het niet mogelijk om midden in het jaar in te stromen op een acro uur. Aan het eind van het seizoen houden wij jaarlijks open trainingen waar iedereen vanaf 6 jaar welkom is. Rond april/mei 2024 zal hier meer informatie over worden gedeeld via sociale media.

Mocht u hier vragen over hebben kunt u een mailtje sturen naar info@dosnaaldwijk.nl