Acro Gym

bij DOS Naaldwijk!

Acrogym is een discipline die bij DOS sinds 1992 wordt beoefend. De laatste jaren is de groep enorm gegroeid. Er wordt nu les gegeven in 6 groepen.

Acrogym is een sport met twee- en drietallen. Het is hierbij de bedoeling dat de ene partner groter is dan de andere. Mogelijke combinaties zijn: Twee meisjes - Twee jongens - Mix paar - Dames drietal. Samen maak je balanselementen zoals een vliegtuigje op elkaar of staan op elkaars schouders. Ook het omhoog werpen van je partner hoort hierbij.

Tijdens de les worden diverse elementen beoefend. Van dit alles wordt een oefening gemaakt op muziek. Tussen de elementen door komen diverse (dans) pasjes en individuele elementen.

Als je een keer wil komen kijken kan dit altijd.
Het is wel wenselijk om een partner mee te nemen. Acro gym is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die minimaal in groep 3 zitten op school.

Klik hier om het lesrooster te bekijken.

Bij DOS doet de acrogroep mee aan twee soorten activiteiten:

Demonstraties

Met de groep een oefening aanleren en uitvoeren op muziek met diverse elementen hierin verwerkt. Voorbeelden hiervan zijn : De uitvoering, Dans demo in de Naald, Braderie van Naaldwijk, intocht sinterklaas enz.

Wedstrijden

Met wedstrijden maak je met je partner een oefening (tweetal, drietal of viertal) op instrumentale muziek. Deze oefening moet aan diverse eisen voldoen. Deze zijn afhankelijk van het niveau. Regelmatig zijn er ook onderlinge wedstrijden binnen de club.

Heeft u interesse?

Stuur een mailtje naar info@dosnaaldwijk.nl voor het aanvragen van een gratis proefles en vermeld hierbij de leeftijd van uw kind, in welke groep hij/zij op school zit en de discipline waarin u geïnteresseerd bent.